Avantajele sistemelor de ghidare prin GPS

In functie de nevoile dumneavoastra, sistemele de ghidare sunt concepute sa aduca un plus valoare echipamentelor din ferma, sa diminueze oboseala operatorului, sa creasca economiile si implicit profitul. Un sistem de ghidare prin GPS va ajuta sa eliminati suprapunerile sau golurile in lucrarile agricole, crescand astfel eficienta si calitatea lucrarilor. Iata cateva avantaje :

  • Eliminati nevoia de a folosi marcaje, jaloane si totodata eliminati erorile cauzate de masuratori defecte. Astfel puteti redirectiona forta de munca spre alte activitati din ferma.
  • Eliminati suprapuneri, acest avantaj se regaseste in economia de combustibil, economia de timp (mai putina uzura a utilajului pentru aceeasi suprafata de teren lucrata) sau lucrati mai multa suprafata in acelasi interval de timp.
  • Creste viteza de lucru: pe timp de noapte, sau in conditii meteo nefavorabile (vant si praf) achizitia urmatoarei braze sau a marcatorului este foarte dificila, astfel sistemul gasind repede urmatoarea brazda creste considerabil viteza de intoarcere la capat de rand.Mentinerea brazdei fancandu-se automat, viteza de deplasare pe brazda creste vizibil, singura limita a vitezei fiind impusa de conditiile de sol si capacitatile implementului.
  • Controlati aplicarea corecta a inputurilor: sistemele avansate de ghidare au capacitatea de a controla implementurile rapid si foarte precis pentru a aplica substantele sau semintele exact unde trebuie, facand astfel economie la input-uri.
  • Operatorul se poate concentra pe alte aspecte ale calitatii lucrarii: dozarea corecta, functionarea buna a implementului si a utilajului etc.
Mai mult